Gwen ziet zichzelf als docerende theatermaker die theater als middel inzet om met groepen te werken aan zelfvertrouwen, trots en creativiteit. In de praktijk werkt zij vaak mét en vóór mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap.

Gwen is in 2022 afgestudeerd als Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool van de Kunsten met een eerstegraads lesbevoegdheid. In 2018 studeerde ze al af als professioneel regisseur voor amateurtheater aan het rotterdamscentrumvoortheater.

In de theaterlessen van Gwen staan plezier en samenwerken voorop. Samen werken wij naar een voorstelling waarin ieders wensen en talenten gepresenteerd worden. Gwen houdt van interactief theater, waarin elke voorstelling nét een beetje anders is. Ze maakt het liefst vanuit ideeën van haar spelers, met als doel een gemeenschappelijke ervaring te creëren tussen spelers en het (soms ook meespelende) publiek. Zij maakt dan ook het liefst originele stukken met veel groepsscènes en werkt het liefst vanuit beweging.

In de drama lessen voor het (speciaal) onderwijs bouwt Gwen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de leerlingen. Dit doet zij door te werken vanuit thema’s als Durf en Stem, en door rollenspellen te doen met situaties uit de levens van de leerlingen. Naast drama geeft Gwen ook CKV en Kunst Algemeen.

Gwen heeft ruime ervaring in het werken met gemengde groepen en kijkt naar ieders vaardigheden en kwaliteiten. Hierdoor zijn de theaterlessen ook geschikt voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, mensen die niet-sprekend zijn of niet (goed) kunnen lezen.

Naast het geven van lessen en workshops doet zij onderzoek naar hoe theater gemaakt kan worden mét en vóór mensen met een beperking of handicap. Daarin staat zij ook open om met kunst- en cultuurorganisaties in gesprek te gaan over hoe we het aanbod voor mensen met een beperking kunnen vergroten.

Interesse in een workshop, lessenreeks of of een vrijblijvend gesprek over het (nieuw) aanbieden van theaterlessen voor mensen met een beperking?

Neem contact op via gwen.vanbeersum@gmail.com.