Gwen is afgestudeerd als theaterdocent en maker. Momenteel is zij werkzaam als is zelfstandige dans- en theaterdocent met een focus op inclusief kunstonderwijs.

Gwen werkt graag met met jongeren, volwassenen en ouderen met (verstandelijke, fysieke of meervoudige) handicap of beperking. Ze is onder andere werkzaam in het (speciaal) onderwijs, bij woongroepen, dagbestedingen en verzorgingstehuizen. Naast het geven van drama- en theaterlessen, geeft zij ook (stoel)danslessen en Zumba aan verschillende groepen mensen met en zonder beperking, en ouderen met of zonder dementie.

Ook doet zij onderzoek op het gebied van inclusieve kunst- en cultuureducatie. Op dit moment is Gwen bezig met het vervolg van haar afstudeeronderzoek naar hoe kunst- en cultuureducatie kan aansluiten bij de beleving van leerlingen op het voortgezet speciaal onderwijs. Dit doet zij in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten. Meer informatie over het onderzoek is te vinden via deze website.

Gwen is in 2022 afgestudeerd als Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool van de Kunsten met een eerstegraads lesbevoegdheid. In 2018 studeerde ze al af als professioneel regisseur voor amateurtheater aan het rotterdamscentrumvoortheater. Ze heeft via de AALO en Zumba diverse certificaten behaald op het gebied van dansfitness. Voordat Gwen zich ging richten op dans en theater, heeft ze ruim tien jaar gewerkt in het internationale bedrijfsleven als, onder andere, training en e-learning specialist.

Gwen is woonachtig in Steenwijk en momenteel voornamelijk werkzaam in de omgeving van Steenwijkerland, Zwolle en Deventer. Zij staat ook open voor opdrachten die verder weg zijn.

Naast het geven van lessen en workshops staat zij ook open om met kunst- en cultuurorganisaties in gesprek te gaan over hoe we het aanbod voor mensen met een beperking kunnen vergroten.

Interesse in een workshop, lessenreeks of een vrijblijvend gesprek over het aanbieden van theater- of danslessen voor mensen met een beperking?


Neem contact op via gwen.vanbeersum@gmail.com.